Εκδόσεις

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών έχει δημοσιεύσει μια σειρά εκδόσεων στην  προσπάθειά της να αξιοποιήσει όλη τη γνώση που έχει συγκεντρώσει κατά τη μακροχρόνια δραστηριοποίησή της στην περιοχή των Πρεσπών και να την προσφέρει στο ευρύ κοινό.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες ή εάν ενδιαφέρεστε να προμηθευτείτε κάποια από αυτές, επικοινωνήστε μαζί μας.

Flora and Vegetation of the Prespa National Park, Greece

Flora and Vegetation of the Prespa National Park, Greece

Συγγραφέας: Arne Strid, Erwin Bergmeier, Γιώργος Φωτιάδης
Δίγλωσση έκδοση: Ελληνικά-Αγγλικά
Αριθμός σελίδων: 550
Τιμή: 75€
ΙSBN: 978-9-6030228-5-5

Μετά από χρόνια δουλειάς και πρωτογενούς έρευνας στην περιοχή οι τρείς καταξιωμένοι βοτανικοί/καθηγητές, Arne Strid, Erwin Bergmeier και Γιώργου Φωτιάδη, συγκέντρωσαν στο βιβλίο «Flora and Vegetation of the Prespa National Park, Greece» όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες για τη χλωρίδα της Πρέσπας.

Σπάνια φυτά, κάποια από αυτά ενδημικά της Πρέσπας, άλλα καθημερινά που τα συναντάμε σε έναν περίπατο στη φύση, γνωστά και συνυφασμένα με το Πρεσπιώτικο τοπίο και άλλα καλά κρυμμένα σε γωνιές αυτού του μικρού αλλά τόσο πλούσιου τόπου. Όλα  βρίσκονται συγκεντρωμένα σε αυτόν τον πλήρη και αναλυτικό οδηγό των 550 σελίδων.

1816 είδη χλωρίδας παρουσιάζονται με ακρίβεια σε έναν  λεπτομερή κατάλογο. Περισσότερες από 1000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης προσφέρουν στον αναγνώστη μια κοντινή ματιά στα άγρια φυτά της Πρέσπας. Χάρτες αλλά και 12 κεφάλαια τεκμηριωμένης αφήγησης προβάλλουν τα βασικά γνωρίσματα της βλάστησης των 45 διαφορετικών τύπων οικοτόπων της περιοχής.

Ένα βιβλίο παρακαταθήκη για την Πρέσπα, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Μια μοναδική συνεργασία αναγνωρισμένων επιστημόνων, σε μια έκδοση που υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Aage V. Jensen Charity, υλοποιήθηκε από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και τις εκδόσεις των Αδελφών Βλάσση.

The book of pelicans

To βιβλίο των πελεκάνων

Συγγραφέας: Γιώργος Κατσαδωράκης
Δίγλωσση έκδοση: Ελληνικά-Αγγλικά
Αριθμός σελίδων: 181
Τιμή: 25€
ISBN: 960-85811-4-1

Ένα σπάνιο βιβλίο το οποίο ξεφεύγει από την αυστηρή «επιστημονική» γλώσσα των ερευνητών και μέσα από τη χρήση εξαιρετικών φωτογραφιών σε συνδυασμό με περιεκτικά και επεξηγηματικά κείμενα μεταδίδει στον αναγνώστη τον θαυμαστό κόσμο των δύο ειδών πελεκάνων της Ευρώπης, τον Αργυροπελεκάνο και τον Ροδοπελεκάνο.

Πρέσπα: μία ιστορία για τη φύση και τον άνθρωπο

(Ελληνική Έκδοση)
Συγγραφέας: Γιώργος Κατσαδωράκης
Τιμή:23€
Αριθμός σελίδων: 196
ISBN: 960-85811-0-9

Αυτή η έκδοση, αποτελεί ορόσημο των εκδόσεων της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών. Είναι το μοναδικό βιβλίο το οποίο αναφέρεται με ξεχωριστό και ολοκληρωμένο τρόπο στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Πρέσπας. Παράλληλα, σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου η σχέση και η αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το γύρω περιβάλλον ξεδιπλώνεται βήμα-βήμα.

Οικοτουριστικός οδηγός

(Ελληνική Έκδοση)
Πρέσπα: Τα μονοπάτια της Φύσης και της Ιστορίας
Η έκδοση περιλαμβάνει 1 οδηγό και 4 χάρτες
Αριθμός σελίδων: 203
Τιμή:20€
ΙSBN: 978-960-85811-7-3

Πλούσια στοιχεία για τη γεωλογία, την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον, την αρχιτεκτονική και τις ανθρώπινες δραστηριότητες της περιοχής αποκαλύπτονται στις σελίδες του οδηγού με λιτό ύφος, επιστημονική εγκυρότητα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ανάλογα με τις δυνατότητες και τη διάθεσή σας μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα 14 προτεινόμενα μονοπάτια και να εξερευνήσετε μόνοι σας τις ομορφιές της περιοχής.

Αυτή η έκδοση χρηματοδοτήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Aage V. Jensen.

Η μπράνα των Πρεσπών

(Ελληνική Έκδοση)
Συγγραφέας: Γ. Κατσαδωράκης, Μ. Μαλακού & A.J. Crivelli
Αριθμός σελίδων: 79
Τιμή: 6.5€
ISBN: 2-910368-19-Χ

Περιέχει στοιχεία βιολογίας και οικολογίας για το ενδημικό αυτό είδος, αλλά και πλήρη περιγραφή των λιμνών καθώς και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την προστασία του. Να τονισθεί ότι το βιβλίο αυτό, είναι η πρώτη έκδοση που γίνεται στην Ελλάδα και αφορά ενδημικό είδος ψαριού των γλυκών νερών. Η έκδοση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Βιολογικό Ερευνητικό Σταθμό Tour du Valat (Γαλλία).

Ψάρια και Αλιεία στις Πρέσπες

(Ελληνική Έκδοση)
Συγγραφέας: Γ. Κατσαδωράκης
Αριθμός σελίδων: 52
Τιμή:4.5€
ISBN: 960-85811-1-7

Αυτή η έκδοση δεν είναι απλά μία μοναδική καταγραφή των διαφορετικών ειδών ψαριών και μεθόδων αλιείας που συναντάμε στις λίμνες των Πρεσπών. Η σύνθεση του τεύχους αυτού εκπληρώθηκε για να συντελέσει στη καλύτερη κατανόηση του ρόλου των ψαριών και της αλιείας στη διαμόρφωση του σημερινού περιβάλλοντος της Πρέσπας. Η έκδοση αυτή είναι επακόλουθο της έκθεσης που δημιουργήθηκε για το Κέντρο Πληροφόρησης επισκεπτών για τα Ψάρια και την Αλιεία στην Πρέσπα.