Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στο 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Βιοποικιλότητα και την Κλιματική Αλλαγή – Ποτάμιοι και Παράκτιοι Υγρότοποι

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στο 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Βιοποικιλότητα και την Κλιματική Αλλαγή – Ποτάμιοι και Παράκτιοι Υγρότοποι

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στις 26 με 28 Σεπτεμβρίου 2023, συμμετείχε στο 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Βιοποικιλότητα και την Κλιματική Αλλαγή – Ποτάμιοι και Παράκτιοι Υγρότοποι, που πραγματοποιήθηκε στη Βόννη της Γερμανίας. Στο πρόγραμμα του συνεδρίου υπήρξαν εμπνευσμένες ομιλίες, συναρπαστικές συζητήσεις, ενδιαφέροντα εργαστήρια και εισηγήσεις από ειδικούς, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και επιστήμονες.

Διερευνήσαμε πώς λύσεις βασισμένες στη φύση για την αποκατάσταση των υγροτόπων και κυρίως των ποταμών μπορούν να ωφελήσουν τη βιοποικιλότητα και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Συζητήσαμε για τις προκλήσεις και τις επιτυχημένες πρακτικές στην αποκατάσταση των υγροτόπων για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα αλλά και για το πώς η Ευρώπη μπορεί να βελτιώσει τις πολιτικές και τη νομοθεσία της για τους υγροτόπους, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην αποκατάσταση της φύσης.

Αποτέλεσμα των εργασιών του συνεδρίου ήταν μερικές σπουδαίες ιδέες για μια την μακροπρόθεσμη βιώσιμη διαχείριση των υγροτόπων, που θα αξιοποιηθούν από το European Network of Nature Conservation agencies (ENCA), με σκοπό να επηρεάσουν τις πολιτικές σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι συνέβαλαν με τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους στην επιτυχία αυτού του συνεδρίου!