Ο νερόμυλος του Αγίου Γερμανού ανοίγει και πάλι τις πόρτες του!

Ο νερόμυλος του Αγίου Γερμανού ανοίγει και πάλι τις πόρτες του!

Ο νερόμυλος του Αγίου Γερμανού ανοίγει και πάλι τις πόρτες του και από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 καλωσορίζει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στην παράδοση. Πολύ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία και ο δεύτερος νερόμυλος όπως και οι βοηθητικοί χώροι που τον πλαισιώνουν!

Λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει προκύψει από επισκέπτες στην περιοχή της Πρέσπας, αποφασίσαμε να θέσουμε σε λειτουργία το επισκέψιμο τμήμα του νερόμυλου και να σας υποδεχτούμε!

Ο μύλος θα είναι ανοιχτός Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 16:00. Για πιθανές αλλαγές στο ωράριο, μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας και στο τηλέφωνο 2385051211.

Όσα πρέπει να ξέρεις για τον νερόμυλο πριν τον επισκεφθείς!

Η προσπάθεια για την αναστήλωση του Νερόμυλου ξεκίνησε το 1996. Είκοσι χρόνια μετά  και με την υποστήριξη των ιδρυμάτων Σταυρός Νιάρχος και Α.Γ Λεβέντη, όχι μόνο λειτούργησε δοκιμαστικά, αλλά κέρδισε το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά Europa Nostra 2016, στην κατηγορία «αποκατάσταση», και το βραβείο Grand Prix ενώ παράλληλα καθιερώθηκε ως ένα από τα μνημεία της Πρέσπας με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα!

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά τη βράβευση και λειτουργία του, ολοκληρώθηκε η δημιουργία και του δεύτερου γειτονικού νερόμυλου και εξελίσσεται η κατασκευή βοηθητικών χώρων!

Με τη στήριξη των: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και PONT, του Δήμου Πρεσπών και των κατοίκων της περιοχής οι εργασίες προχωρούν με σταθερό ρυθμό και ο ήχος του νερού που ρέει ορμητικά μέσα στα βαράρια, θα δώσει και πάλι ζωή στον μύλο, ένα προβιομηχανικό μνημείο που συνδέει με μαεστρία τη φύση με την παράδοση της Πρέσπας!